Gettysburg og Niagara Falls

Hej igen.

DSC_0332

Annikas jobsamtale via Skype blev klaret fra en bænk bag Olde Amish Inn, selv om kvaliteten af internetforbindelsen var noget svingende. Da det var slut, nåede vi forbi et Outlet og Taco Bell(mexicansk take away), før de ca. 400 km nordpå mod Niagara Falls.

Næste stop på ruten var området omkring Gettysburg, hvor et af de største slag stod i krigen mellem nord og syd i foråret 1863. Omkring 7.000 blev dræbt og 44.000 såret, før Nordstatshæren kunne trække sig sejrrigt ud af slaget.

Som altid er amerikanerne rigtig dygtige til at udstille deres seværdigheder. Her var der visitorcenter med museum foruden biograf og 360 graders oliemaleri, der var nyligt renoveret og installeret i kontekst med billed- og lydeffekter. Desuden en afmærket og dokumenteret historisk rute, man kunne køre selv eller med forskellige Tourbusser.

Efter Gettysburg blev landskabet gradvist mere bjergrigt, og der var for første gang ingen kø på turen… Eller rettere indtil vi næsten var fremme. Amerikanernes road prize anlæg er nogle gange alt for små til antallet af biler, og rigtig mange betaler kontant. Derfor kø! Vi har installeret et såkaldt Easy Pass i vores udlejningsbil, men hvad hjælper det, når der er kø hen til anlægget?

Endnu værre blev det på det sidste stykke ind til Niagara, hvor vejen snævrer ind til et spor, og endelig den Canadiske grænse, med sure toldere, hvor hver bil tog flere minutter om at komme igennem.

Nå, vi kom endelig på værelset, der havde den flotteste udsigt. Derefter den obligatoriske sejltur til vandfaldet. Vi var på det røde hold, som er med Hornblower skibene fra Canada-siden. En rigtig god og våd oplevelse 🙂 Aftensmad på en italiensk restaurant. Børnerne blev derefter på værelset, og vi andre gik ned til vandfaldet – nu med kulørte lamper, høj musik og gadesælgere med neongadgets;-(

4. juli, lørdag fik vi en lækker morgenmad på hotellet. Eneste rigtige mangel var regulært brød… Men der var heldigvis masser af sukker. De friske ananas havde tilsyneladende ligget i sukkervand…

Den nationale uafhængighedsdag, 4th of july, “fejrede” vi her i Johnston med besøg i TJ Max, der er en slags outlet med alt muligt, hvor priserne er helt i bund, og en tur i Walmart, som er Blika på speed.

Det var meningen, vi ville købe aftensmad her, men vi endte på den lokale Diner. Ikke nogen stor oplevelse. Alt for meget ost, sukker og klorcola.
Nok for nu. Det bliver den længste køredag på turen. Vi skal til White Mountains, kun med stop ved Ben & Jerry’s isfabrik, hvor vi håber på rundvisning og smagsprøver :-p

5 tanker om “Gettysburg og Niagara Falls

  1. Hej.
    TAK for de dejlige og detaljerede beskrivelser, som vi nyder i fulde drag. I får virkelig udforsket stederne, der samtidig er krydret med skønne/sjove billeder.
    Tak til den gode skribent.
    KNUS til alle og fortsat god tur!

  2. Ih, hvor de våde billeder vækker skønne minder, og I fik forhåbentlig set og foreviget både brudesløret og hesteskoen. Akkurat den samme båd, vi sejlede med, men vi fik jo samtidig også masser af vand fra oven. I er forhåbentlig nået godt til White Mountains, som vi glæder os til at se motiver fra. Kan I ikke snart vise nogle lækre madbilleder, for føj, hvor ser maden vammel ud, men det er vel også derfor, I vil indvi os i dens “fortræffeligheder”! Ja, man forstår godt, hvorfor amerikanerne ser ud, som de gør. Her er temperaturen nu faldet til ca. 20 gr. efter weekendens hedebølge, og det skulle gå stærkt ned ad bakke, også de kommende dage.
    Kærligste tanker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *