Alle indlæg af jegsen

New York del III

_DSC1178

I dag var vejret helt perfekt med ca. 25 grader og blå himmel. Planen var dels at vi skulle i højderne og dels at opleve Times Squere i mørke. Yderligere planer bestod af besøg på Museum of Modern Art, Sony Wonder Technology Lab og Hard Rock Café.

Efter morgenmad fra den lokale Dunkin Donuts indtaget på værelset tog vi undergrunden til Museum of Modern Art(MoMA). En fin oplevelse – meget højteknologisk med udlevering af iPods, så man dels kunne høre om de forskellige udstillede værker, tage billeder og efterfølgende få hele forløbet tilsendt som mail!

Efter MoMA fik vi lækker bland-selv take away, før Lasse og jeg tog i Sony Technology Lab og pigerne på shopping. Sony giver en gratis tur gennem forskellige teknologier fra film og musik til robotter. Det var også rigtig fint.

Efterfølgende mødtes vi alle igen og gik de 8 gader til Empire State Building. Omkring tre kvarter senere stod vi 86 etager over byen. Virkelig imponerende.

Aftensmåltidet blev planmæssigt afholdt på Hard Rock Café på Times Squere. Lækre burgere og laks akkompagneret af rock og bartender på isspand og glas.

Efter en mindre udfordring med undergrundsbanes betalingssystem er vi tilbage på hotellet. I morgen tidlig skal der pakkes og planen er en sejltur med Staten Island færgen forbi Frihedsgudinden, noget mad og så med Taxa til lufthavnen.

Tak til jer der kiggede med. Foruden dette lægger jeg måske nogle billeder op efter i morgen.

Vi ses i Danmark ☺

Kinaland

Så der der gået endnu et par dage siden sidste livstegn herfra. Hyggeligt, når nogen skriver en lille kommentar i øvrigt 🙂

De sidste par dage har vi egentlig bare gået omkring i byen. Vejret har for første gang på turen været lidt fugtigt. Både i går og i dag er vi nærmest blevet fanget af regnen sidst på formiddagen. I går søgte vi ly i én kæmpebiograf, hvor vi så 3D-udgaven af den hent nye Minions-film. Da filmen var slut var vejret klaret op, og vi kunne følge de oprindelige program – at gå New York High Line Trail. Det er et nedlagt jernbanespor i højderne, der er omlagt til rekreativt og grønt område. Sjovt at man får idéen og at det bliver gennemført så fint.

På hjemturen landede vi endnu engang i et Whole food Marked, hvor børnerne gik i take away-buffeten, og vi andre valgte brød og ost. Aftenen i forvejen havde vi hentet kinamad nede på gaden. Meget primitiv og original kinesisk restaurant. Mad og drikkevarer for 175 kr, og så var nudlerne endda håndrevne! Se evt. billedet derfra i seneste post.

I dag blev vi som skrevet fanget af regnen igen, men det passede nogenlunde med at vi havde bestilt rundvisning i Federal Bank. Vi fik forklaret bankens funktion (nærmest som Nationalbanken i Danmark), og endte i det allerhelligste – to etager under jorden, hvor banken opbevarer masser af guldbarer. Desværre var der samtidig rundvisning for nogle ansatte, så vi kom ikke helt tæt på ret meget guld.

Efterfølgende var der frokost med dagens anden milkshake, hvorefter vi igen rundede Ground Zero Memorial. Lasse og jeg er nu på værelset, hvor vi lader op til aftensmad – måske i Little Italy. Annika støtter Signe i shopping af tøj.. 🙂

Billeder New York

New York del I

rsz_dsc_0473

Hej igen.

Så er de første indtryk af New York ved at bundfælde sig. I går, da vi kom hertil ved elleve-tiden, var hotelværelset heldigvis allerede klar. Fedt værelse med udsigt til bl.a. det ret nye One World Trade Center – “afløseren” for Twin Towers og Manhatten Bridge. Hotellet ligger midt i Chinatown og i umiddelbar nærhed af Little Italy.

Vi havde ikke rigtig haft tid til morgenmad, så vi endte i Little Italy – naturligvis i Mulberry Street, hvor Annika følte sig helt hjemme 😉 Hotdogs og paste, og så var vi klar til den første gåtur bl.a. på Broadway. Lasse fik ret hurtigt handlet sine nye Nike-sko – de “gamle” har for øvrigt fængsel i en skuffe på værelset – de stinker!

Efter en slapper på værelset fik vi lækre burgere på “Shake shark” og et kig på Frihedsgudinden og Ground Zero Memorial. Se vores video:-)

I dag har vi været med metroen til Times Squere og set Nintendo world, der basalt set er en reklame for Nintendo, men som også bl.a. udstiller alle gamle modeller af Gameboys – sjovt. Vi spiste frokost på Grand Station – imponerende sted, der foruden trafikknudepunkt, fungerer som lokalt indkøbssted og food court. Man bliver gang på gang slået af, hvor lækre varer man (også) kan få her. I eftermiddag har vi været omkring public Library, den underjordiske Apple-store på 5th Avenue, og slappet lidt af i Central Park.

Et par af os har nu fået nok, og slapper af på værelset, mens Signe og Annika havde noget shopping, der skulle fixes… De har desuden lovet at skaffe noget take-away til aftensmad.

rsz__dsc0802

Så er det mig, der ér den igen

Efter nogle gode dage i storbyer var det næste rigtige mål hvalturen med Captain John, inden de sidste dage i New York.

Vi forlod Boston ret tidligt fredag morgen, fordi jeg havde set, at der fandtes en autentisk Diner Wagon fra 1949 lidt udenfor byen. Dineren er meget velholdt og registreret som Historisk klenodie. Maden var rigtig lækker og fatter kunne godt få noget fra hånden bag komfuret.

Målet for køreturen var byen Providense(hovedstad i Rohde Island), som dog ikke var særlig interessant.

Lørdag stod vi tidligt op – vi skulle køre en times tid til Plymoth havn, hvorfra hvalbåden gik. Fin båd og godt vejr, men da vi havde sejlet en god times tid uden skyggen af hvaler, begyndte håbet at svinde. Men pludselig var de der.

Først mor og datter, der svømmede side om side. De sov åbenbart..! Hvaler er ifølge tourguiden ikke i stand til at styre vejrtrækningen, når deres hjerne sover, så derfor er den ene hjernehalvdel altid vågen.

På et tidspunkt kom der en tredie pukkelhval til, og så startede action. De slår med halen for at skabe bobler, der bringer de små fisk til overfladen, hvorefter de kan snuppe dem fiskene og si vandet fra. Det var alt sammen helt fantastisk.

Efter turen var der 2 timers kørsel til New Haven, der bl.a. er hjemsted for Yale Universitetet. Rigtig fin og hyggelig by. Vi fik lækre pizzaer til aften, og da vi viste tjeneren, at to slices på den ene pizza var sort på bunden, fik vi refunderet drikkevarer og den ene pizza. Sådan! Stedet hedder Bar, hvis nogen skulle komme forbi.

I går morges var vi igen tidligt oppe. Af frygt for trafikken til New York og biludlejningsfirmaets manglende forståelse herfor.. Frygten var dog helt ubegrundet. Alt gik smooth. Den sidste del af turen til Manhatten og hotellet var dog knapt så behagelig. Vores Yellow taxi driver, “Gurinderbir Singh”, kørte som en tosse. Når så samtidig vejene er dårlige, der mangler aircon, og han har valgt at hænge et Wunderbaum med vaniljeduft op..

Slut for nu. De andres skal snart vækkes. Update har fra New York følger snart.

_DSC0470

Efter en lang med kørsel – kun afbrudt af besøg på Ben & Jerry’s isfabrik – ankom vi til Christmas Farm Inn & Spa. Et lille hyggeligt familieejet – på godt og ondt… – hotel ved Jackson. Hjemmesiden siger en del om stedet.

Beslutningen blev at benytte lejligheden med to overnatninger til at slappe af og hygge os på værelserne og ved den fine ferskvandspool. En enkel tur i et nærliggende outlet blev det også til.

Stedet var som sagt rigtig hyggeligt – men restauranten et kapitel for sig. Maden var for så vidt rigtig fin, men igen – kæmpeportioner. Aftensmaden den første aften smagte rigtig godt – og der var chocolatebox med is og brownie til dessert…! Morgenmaden bestod af en buffet med masser af kage – ingen brød, samt frisk frugt, der for det mestes vedkommende kunne mistænkes for at have ligget i sukkerlage.

Tjenerstaben var sgu osse mærkelige. I går morges blev vi sendt i dagligstuen på grund af travlhed. Efter et stykke tid gik Annika ind og spurgte til, hvordan det gik. Vi var naturligvis blevet glemt. Det var tilsyneladende indehaveren – en fin ældre kvinde – der styrede løjerne. Der var masser af frie borde(restauranten havde måske 20 borde i alt), fire tjenere – og alligevel ventede folk på plads. To borde omkring os stod efterladt efter gæster under hele vores måltid – længe! Tjener løb i cirkler om sig selv, og opholdt sig rigtig meget i køkkenet. Det virkede som om ingen rigtig havde lyst til at lave de trælse opgaver. Mystisk.

Da vi havde spist og pakket var vi en tur med svævebane på Wildcat Mountain, mødte en elg på vejen, hvorefter turen gik de tre timer til Boston og Midtown Hotel. Dejligt at være i storbyen med rigtig mad. Vi fik sushi i aftes, og der ligger det flotteste fresh food marked i nærheden. Danmark gå hjem(se billederne nedenfor). Slut for nu. der ligger et par dages oplevelser og shopping foran os her i byen. Jubii 🙂

Gettysburg og Niagara Falls

Hej igen.

DSC_0332

Annikas jobsamtale via Skype blev klaret fra en bænk bag Olde Amish Inn, selv om kvaliteten af internetforbindelsen var noget svingende. Da det var slut, nåede vi forbi et Outlet og Taco Bell(mexicansk take away), før de ca. 400 km nordpå mod Niagara Falls.

Næste stop på ruten var området omkring Gettysburg, hvor et af de største slag stod i krigen mellem nord og syd i foråret 1863. Omkring 7.000 blev dræbt og 44.000 såret, før Nordstatshæren kunne trække sig sejrrigt ud af slaget.

Som altid er amerikanerne rigtig dygtige til at udstille deres seværdigheder. Her var der visitorcenter med museum foruden biograf og 360 graders oliemaleri, der var nyligt renoveret og installeret i kontekst med billed- og lydeffekter. Desuden en afmærket og dokumenteret historisk rute, man kunne køre selv eller med forskellige Tourbusser.

Efter Gettysburg blev landskabet gradvist mere bjergrigt, og der var for første gang ingen kø på turen… Eller rettere indtil vi næsten var fremme. Amerikanernes road prize anlæg er nogle gange alt for små til antallet af biler, og rigtig mange betaler kontant. Derfor kø! Vi har installeret et såkaldt Easy Pass i vores udlejningsbil, men hvad hjælper det, når der er kø hen til anlægget?

Endnu værre blev det på det sidste stykke ind til Niagara, hvor vejen snævrer ind til et spor, og endelig den Canadiske grænse, med sure toldere, hvor hver bil tog flere minutter om at komme igennem.

Nå, vi kom endelig på værelset, der havde den flotteste udsigt. Derefter den obligatoriske sejltur til vandfaldet. Vi var på det røde hold, som er med Hornblower skibene fra Canada-siden. En rigtig god og våd oplevelse 🙂 Aftensmad på en italiensk restaurant. Børnerne blev derefter på værelset, og vi andre gik ned til vandfaldet – nu med kulørte lamper, høj musik og gadesælgere med neongadgets;-(

4. juli, lørdag fik vi en lækker morgenmad på hotellet. Eneste rigtige mangel var regulært brød… Men der var heldigvis masser af sukker. De friske ananas havde tilsyneladende ligget i sukkervand…

Den nationale uafhængighedsdag, 4th of july, “fejrede” vi her i Johnston med besøg i TJ Max, der er en slags outlet med alt muligt, hvor priserne er helt i bund, og en tur i Walmart, som er Blika på speed.

Det var meningen, vi ville købe aftensmad her, men vi endte på den lokale Diner. Ikke nogen stor oplevelse. Alt for meget ost, sukker og klorcola.
Nok for nu. Det bliver den længste køredag på turen. Vi skal til White Mountains, kun med stop ved Ben & Jerry’s isfabrik, hvor vi håber på rundvisning og smagsprøver :-p