rsz__dsc0802

Så er det mig, der ér den igen

Efter nogle gode dage i storbyer var det næste rigtige mål hvalturen med Captain John, inden de sidste dage i New York.

Vi forlod Boston ret tidligt fredag morgen, fordi jeg havde set, at der fandtes en autentisk Diner Wagon fra 1949 lidt udenfor byen. Dineren er meget velholdt og registreret som Historisk klenodie. Maden var rigtig lækker og fatter kunne godt få noget fra hånden bag komfuret.

Målet for køreturen var byen Providense(hovedstad i Rohde Island), som dog ikke var særlig interessant.

Lørdag stod vi tidligt op – vi skulle køre en times tid til Plymoth havn, hvorfra hvalbåden gik. Fin båd og godt vejr, men da vi havde sejlet en god times tid uden skyggen af hvaler, begyndte håbet at svinde. Men pludselig var de der.

Først mor og datter, der svømmede side om side. De sov åbenbart..! Hvaler er ifølge tourguiden ikke i stand til at styre vejrtrækningen, når deres hjerne sover, så derfor er den ene hjernehalvdel altid vågen.

På et tidspunkt kom der en tredie pukkelhval til, og så startede action. De slår med halen for at skabe bobler, der bringer de små fisk til overfladen, hvorefter de kan snuppe dem fiskene og si vandet fra. Det var alt sammen helt fantastisk.

Efter turen var der 2 timers kørsel til New Haven, der bl.a. er hjemsted for Yale Universitetet. Rigtig fin og hyggelig by. Vi fik lækre pizzaer til aften, og da vi viste tjeneren, at to slices på den ene pizza var sort på bunden, fik vi refunderet drikkevarer og den ene pizza. Sådan! Stedet hedder Bar, hvis nogen skulle komme forbi.

I går morges var vi igen tidligt oppe. Af frygt for trafikken til New York og biludlejningsfirmaets manglende forståelse herfor.. Frygten var dog helt ubegrundet. Alt gik smooth. Den sidste del af turen til Manhatten og hotellet var dog knapt så behagelig. Vores Yellow taxi driver, “Gurinderbir Singh”, kørte som en tosse. Når så samtidig vejene er dårlige, der mangler aircon, og han har valgt at hænge et Wunderbaum med vaniljeduft op..

Slut for nu. De andres skal snart vækkes. Update har fra New York følger snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *